Monday, 2 April 2012

UDANG GORENG TEPUNG

Selalunya kita kalo nak makan udang goreng tepung, kita kena makan kat kedai tomyam kan? Bila buat sendiri, tak le gemuk udang goreng tu, kan? Nak jadi citer, Mak Teh belah suami makcik bagi la resepi ni kat makcik... thanks mak teh... memang best.


Bahan-bahan :

1/2 kg udang segar yang telah dibuang kepala (tinggalkan ekor)
1/2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung jagung
Garam
Serbuk perasa
Sedikit air

Cara menyediakan:

1. Bancuh bersama tepung gandum, tepung jagung, garam, serbuk perasa dan air hingga kepekatannya sama macam bancuhan tepung goreng pisang.
2. Pegang udang pada ekornya dan celup udang dalam bancuhan tepung lalu goreng hingga elok masaknya.

Itu je.... walla!

1 comment:

  1. tag kamooo...

    http://hunnycoolz.blogspot.com/2012/04/contest-cantik-bertudung-by-farina.html

    ReplyDelete